Design Your Ideal Challenge

Wat is de beste manier om tijdens je opleiding aan maatschappelijke vraagstukken te werken?

Design Your Ideal Challenge

Datum: 10 december 2021

In samenwerking met: Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, ROC Midden-Nederland en Gemeente Utrecht.

Waarom deze challenge?

In Utrecht organiseren we, samen met Gemeente Utrecht, challenges voor studenten, om oplossingen te vinden voor een gezondere en duurzamere stad.
Studenten van ROC Midden Nederland, Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht werken hierin gezamenlijk aan goede ideeën, maar combineren dat wel met hun eigen opleiding, bijvoorbeeld binnen honours of als UP project.

Daarom hebben we jouw hulp nodig: hoe zou jouw ideale challenge eruit zien, hoe zou jij tijdens je studie graag met andere studenten en Gemeente Utrecht mee willen werken aan dit soort challenges? Er zijn duizenden studenten met goede ideeën, vaardigheden en kennis en vele maatschappelijke opgaven om aan te werken.

Maar wat is daarvoor de beste manier?

Waarom jij?

Wat motiveert jou om aan een maatschappelijke challenge te willen werken en om zo de toekomst mee vorm te geven? Hoe moet zo’n challenge er volgens JOU uit zien? En wat zoek je in een challenge? Nieuwe mensen ontmoeten? Invloed hebben op je eigen stad? Een prijs winnen? Een stage of werkplek bemachtigen? Budget om met eigen ideeën aan de slag te gaan? Neem je eigen motivatie vooral mee in jullie concept!

Waarom meedoen?

Tijdens deze challenge:

 • Werk je in een team met studenten van ROC, HU en UU aan een nieuw challenge concept
 • Verken je innovatieve manieren om samen te werken met verschillende experts
 • Ontwerp je samen een nieuw challenge concept en presenteer je dat aan de stuurgroep van de Utrecht Challenge Alliantie

 

Studenten die ervaring hebben met Honours-onderwijs of excellentieonderwijs/UP zijn hierbij bijzonder welkom, om hun ervaring mee te kunnen nemen in de ideeën voor de challenges.

Wat is de uitkomst?

Het beste concept zetten we om in een daadwerkelijke challenge in 2022!

En studenten die 10 december deelnemen en die daarna mee willen helpen in de uitvoering van de ideeën zijn van harte uitgenodigd en zullen hier ook een vergoeding voor krijgen.

Aanmelden voor deelname

Wil je meedoen met deze Challenge (of heb je nog vragen) geef dat aan via het onderstaande formulier!

  Over deze challenge

  Design Your Ideal Challenge is bedoeld om challenges zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle studenten, om hiermee een positieve bijdrage te leveren aan een gezondere, inlusievere en duurzamere stad.

  We zijn daarbij op zoek naar manieren om dit soort challenges te organiseren zodat ze goed samengaan met het onderwijs van ROC, hogeschool en universiteit. En dat deelnemende studenten zo goed mogelijk samen kunnen werken met de stakeholders van een challenge.

  Bekijk hiernaast de aftermovie van een van de eerdere challenges voor een korte indruk wat er allemaal gebeurt tijdens een challenge.

  Design Your Ideal Challenge

  Datum: 10 december 2021

  In samenwerking met: Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, ROC Midden-Nederland en Gemeente Utrecht.

  Aanmelden tot 7 december!

  Contact

  Onze website is momenteel nog in ontwikkeling. Voor meer informatie:

  Utrecht Challenge Alliantie
  uca@hu.nl

  Recente challenges

  Living Apart Challenge 2021
  Sustainable Campus Challenge 2020
  Utrecht Mobility Challenge 2020
  Healthy Living Challenge 2019