Living Apart Together Nano-challenge

Hoe komen we ook mentaal gezond en gelukkig de lockdown uit?

Living Apart Together Nano-challenge

Data: 19 tot en met 23 april 2021
Het is een flexibel programma met drie bijeenkomsten (maandagmiddag, woensdagmiddag en vrijdagmiddag).

In samenwerking met: Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, ROC Midden-Nederland, Gemeente Utrecht, Gemeente Nieuwegein, MIND Young en Thuisbesmet.nl

Waarom deze challenge?

Het zal je niet zijn ontgaan, we leven in een bijzondere ietwat bizarre tijd. Vanuit de overheid zijn er allerlei maatregelen getroffen die de verspreiding van het corona-virus helpen tegengaan. Een jaar geleden zetten we allemaal de schouders eronder en voelden ons verbonden in onze gezamenlijke strijd tegen het corona virus. Nu zijn we moe gestreden en breekt het gebrek aan perspectief ons op. In de media hoor en lees je allerlei verhalen van mensen die het zat zijn of er doorheen zitten en soms zelfs beide.

Hoog tijd om van je te laten horen. Hoe zorg jij ervoor dat fluitend je dag doorkomt terwijl je tegelijkertijd ervoor zorgt dat je geen corona oploopt of anderen besmet? Wat kun jij anderen leren over hoe jij mentaal gezond blijft ondanks alle maatregelen.
Meld je nu aan voor deze nano-challenge om samen met andere studenten oplossingen te ontwerpen om deze tijd fit en vitaal door te komen en gewoon ook omdat het een hele toffe manier is om nieuwe dingen te leren, andere mensen te leren kennen en onderdeel te zijn van de oplossing.

Waarom jij?

Heb jij zelf een manier om voldoende contact te houden met vrienden en familie, op veilige afstand? Of om jezelf tussen Teams, Zoom, Clubhouse en Netflix in ook nog voldoende aandacht voor jezelf te hebben?

Of weet je het niet meer, heb je  juist behoefte om van anderen te horen hoe het hen lukt en wil je weten of jij daar ook iets aan kunt helpen?

Jij bent zelf degene die het beste weet wat jij nodig hebt. En wat voor jou werkt, werkt misschien ook voor anderen. Dus neem deel aan deze nano-challenge: voor jezelf en voor anderen. Alleen samen komen we de lockdown door.

Waarom meedoen?

Tijdens deze challenge verken je met andere studenten en experts op wat voor manieren we (mentaal) gezond en gelukkig de lockdown door te komen.

– Je werkt in een interdisciplinair team van studenten van ROC MN, HU en UU
– Je krijgt de laatste inzichten over mentaal welzijn en sociaal contact op afstand
– Je werkt aan slimme lockdown-oplossingen, voor jezelf en voor anderen.

Wat is de uitkomst?

Aan het eind van de nano-challenge presenteren jullie je ideeen aan elkaar en aan experts van betrokken organisaties, die helpen om jouw ideeen verder te kunnen uitwerken en ondersteunen waar nodig.

Aanmelden voor deelname

Wil je meedoen met de Living Apart Together Nano-challenge (of heb je nog vragen) geef dat aan via het onderstaande formulier!

  Volgende challenges

  Living Apart Together Nano-challenge
  Sustainable Campus Challenge

  Recente challenges

  Sustainable Campus Challenge
  Utrecht Mobility Challenge
  Healthy Living Challenge

  Contact

  Onze website is momenteel nog in ontwikkeling.
  Voor meer informatie over UCA kun je contact opnemen met Erik Mooij.

  Utrecht Challenge Alliantie
  uca@hu.nl