Sustainable City Challenge 2023

Hoe zorgen we voor een duurzamere stad?

Over de Sustainable City Challenge

Met de Sustainable City Challenge dagen we studententeams uit om na de denken over een duurzamere en gezondere wereld en concrete oplossingen te bedenken die we nu in de stad kunnen gebruiken. Er werken al veel organisaties aan deze thema’s, zoals het RIVM, Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht.

In 2020 vond de eerste editie van deze challenge plaats. Daarbij werkten bijna 140 studenten aan oplossingen als pocket parks voor meer rust, een energiecampagne voor bewoners, CO2-bewustzijn voor reizigers en circulaire koffiebekers.

2 t/m 6 oktober 2023

In samenwerking met

Waarom deze challenge?

Utrecht is volop in ontwikkeling; de stad groeit, verandert en wordt continue op allerlei manieren steeds een beetje verbeterd. Met deze challenge willen we jouw hulp om samen met bewoners te bedenken wat er nog beter kan en hoe dat het beste kan gebeuren.

Waarom jij?

We horen graag van jou hoe de stad er in de toekomst uit zou moeten komen te zien. Wat heb jij nodig om prettig in de stad te wonen?  Hoe denk jij dat we mensen meer gelegenheid  kunnen  bieden om gezond en duurzaam te leven? En in wat voor stad wil jij later zelf graag wonen?

Waarom meedoen?

Tijdens deze challenge verken je met andere studenten en experts op wat voor manieren we gezonder en duurzamer kunnen leven en werken.

 • Je werkt in een interdisciplinair team van studenten van het wo, hbo en mbo
 • Je krijgt de laatste inzichten over gezondheid en duurzaamheid en leert meer over design thinking, toekomstscenario’s en conceptontwikkeling
 • Je werkt aan concrete duurzame en gezonde oplossingen, voor jezelf en voor anderen

Wat is de uitkomst?

Aan het einde van de challenge krijg je de kans om je ideeën te presenteren aan belangrijke organisaties zoals de Universiteit Utrecht en de gemeente, maar ook aan experts op het gebied van duurzaamheid, waaronder het CAB lab en Goed op Weg. De meest waardevolle en haalbare ideeën zullen worden geselecteerd om verder te worden ontwikkeld en uit te proberen. Jouw ideeën kunnen daadwerkelijk bijdragen aan een betere toekomst voor Utrecht en haar inwoners.

Meld je aan

  Sustainable City Challenge 2023

  Data: 2 t/m 6 oktober 2023

  In samenwerking met: Hogeschool  Utrecht, Universiteit Utrecht, ROC Midden-Nederland, Gemeente Utrecht, Goedopweg, Green Office Hogeschool Utrecht, Green Office Universiteit Utrecht, CAB lab, MDT Utrecht en Utrecht Science Week

  Aanmelden t/m 22 september!

  Contact

  Utrecht Challenge Alliantie
  uca@hu.nl

  Recente challenges

  Sustainable City Challenge 22
  Sustainable City Challenge 21
  Living Apart Challenge 21
  Sustainable City Challenge 20
  Mobility Challenge 20
  Healthy Living Challenge 19