Sustainable City Challenge 2024

Hoe zorgen we voor een duurzamere en gezondere stad?

Sustainable City Challenge 2024

Data: 30 september t/m 4 oktober 2024

In samenwerking met: Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, ROC Midden-Nederland en Gemeente Utrecht.

Waarom deze challenge?

Hoe zorgen we ervoor dat de stad leefbaar blijft? Dat er een groene en gezonde omgeving is waar mensen elkaar ontmoeten, leren, werken, maar ook bewegen en ontspannen? En hoe zorgen we ervoor dat we de druk op het klimaat verminderen, dat we ook een duurzame stad krijgen?

Hoog tijd om van je te laten horen. Hoe zou jij mensen willen verleiden duurzamer te reizen, meer te bewegen en bewuster te werken of studeren? Hoe zou een groenere en duurzamere stad er wat jou betreft uit mogen zien?

Je kiest tijdens deze challenge om te werken aan een van vijf thema’s:

 • duurzame mobiliteit
 • een circulaire stad
 • duurzame energie
 • een gezondere wijk
 • een groene omgeving

Meld je nu aan voor deze challenge,  om samen met andere studenten ideeen te ontwerpen voor een gezondere en duurzamere stad.

Waarom jij?

We horen graag van jou hoe de stad er in de toekomst uit zou moeten komen te zien. Wat heb jij nodig om prettig in de stad te wonen?  Hoe denk jij dat we mensen meer gelegenheid  kunnen  bieden om gezond en duurzaam te leven? En in wat voor stad wil jij later zelf graag wonen?

Waarom meedoen?

Tijdens deze challenge verken je met andere studenten en experts op wat voor manieren we gezonder en duurzamer kunnen leven en werken.

– Je werkt in een interdisciplinair team van studenten van mbo, wo en hbo
– Je krijgt de laatste inzichten over gezondheid en duurzaamheid en leert meer over design thinking,  toekomstscenario’s en conceptontwikkeling
– Je werkt aan concrete duurzame en gezonde oplossingen, voor jezelf en voor anderen.

Wat is de uitkomst?

Aan het eind van de challenge presenteren jullie je ideeën aan de betrokken organisaties zoals de Universiteit en de Gemeente, maar ook aan experts op het gebied van duurzaamheid en gezondheid.

Met de meest waardevolle bruikbare ideeën gaan zij op zoek naar een manier om deze verder te brengen en uit te proberen.

Aanmelden voor deelname

Wil je meedoen met de Sustainable City Challenge 2024 (of heb je nog vragen) geef dat aan via het onderstaande formulier!

  Over de Sustainable City Challenge

  Met de Sustainable City Challenge dagen we studententeams uit om na de denken over een duurzamere en gezondere wereld en concrete oplossingen te bedenken die we nu in de stad kunnen gebruiken. Er werken al veel organisaties aan deze thema’s, zoals het RIVM, Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht.

  In 2020 vond de eerste editie van deze challenge plaats. Daarbij werken bijna 140 studenten toen aan oplossingen als pocket parks voor meer rust, een energiecampagne voor bewoners, CO2-bewustzijn voor reizigers en circulaire koffiebekers.

  Bekijk hiernaast de aftermovie van de Sustainable Campus Challenge 2021 voor een korte indruk wat er allemaal gebeurd tijdens een challenge.

  Sustainable City Challenge 2022

  Data: 30 september t/m 4 oktober 2024

  In samenwerking met: Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, ROC Midden-Nederland en Gemeente Utrecht.

  Aanmelden t/m 22 september!

  Contact

  Utrecht Challenge Alliantie
  uca@hu.nl

  Recente challenges

  Living Apart Challenge 2021
  Sustainable Campus Challenge 2020
  Utrecht Mobility Challenge 2020
  Healthy Living Challenge 2019