Sustainable City Challenge 2023

Expo en finale

Vrijdag 6 oktober 2023 , 15.00 tot 17.15 uur

Expositie met duurzame oplossingen vanuit de Sustainable City Challenge, voor een groener, leefbaarder en gezonder Utrecht. Tijdens de finale maakt burgemeester Sharon Dijksma de winnaars van de challenge bekend.

De Challenge

De Sustainable City Challenge, van 2 t/m 6 oktober, daagt studententeams uit om creatieve oplossingen te bedenken voor een duurzamer Utrecht. Studenten van ROC Midden Nederland, MBO Utrecht, Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht werken in gemengde teams aan deze challenge. De challenge vindt plaats op diverse locaties in de stad, waaronder Overvecht, Cartesius, Utrecht Oost en Utrecht Science Park.

Samen met partners waaronder CABlab, SVO De Dreef, Fietshub Utrecht, GoedOpWeg en de Gemeente Utrecht, werken studententeams aan uitdagende vraagstukken met als doel Utrecht gezonder, leefbaarder en groener te maken. De thema’s van deze uitdagingen omvatten klimaatadaptatie, duurzame mobiliteit, leefbaarheid en gezond stedelijk leven.

Naast concrete oplossingen voor Utrechtse bewoners draagt de challenge ook bij aan de Toekomstgesprekken van de stad voor de nieuwe stedenbouwvisie.

Expo en Finale

Op vrijdag 6 oktober, als onderdeel van de Utrecht Science Week, zullen de studenten hun ideeën presenteren tijdens de expo. Ze gaan er graag over in gesprek. Aansluitend is de finale waar vier teams hun innovatieve oplossingen zullen presenteren. Hierbij zal burgemeester Sharon Dijksma de winnaars bekendmaken en de prijzen uitreiken.

Utrecht Science Week

De Sustainable City Challenge maakt deel uit van de Utrecht Science Week. De expositie en finale zijn de afsluiting van deze week.

Programma

 • 15.00 – 16.15 uur : Expositie Sustainable City  presentatie alle ideeen van deelnemende teams (de expositie is al te bezoeken vanaf 14.30 uur)
 • 16.30 – 17.15 uur: Finale Sustainable City Challenge
  Afsluiting Utrecht Science Week, pitches van de vier finalisten en prijsuitreiking door  burgemeester Sharon Dijksma

We nodigen je van harte uit om de expo en finale bij te wonen. Het evenement staat open voor alle geïnteresseerden. Schrijf je onderaan deze pagina (scroll verder naar beneden) in om verzekerd te zijn van een plek.

Vrijdag 6 oktober 2023

15.00 - 17.15 uur

Accelarator, Uppsalalaan 17

In samenwerking met

Over de Sustainable City Challenge

Met de Sustainable City Challenge dagen we studententeams uit om na de denken over een duurzamere en gezondere wereld en concrete oplossingen te bedenken die we nu in de stad kunnen gebruiken. Er werken al veel organisaties aan deze thema’s, zoals het RIVM, Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht.

In 2020 vond de eerste editie van deze challenge plaats. Daarbij werkten bijna 140 studenten aan oplossingen als pocket parks voor meer rust, een energiecampagne voor bewoners, CO2-bewustzijn voor reizigers en circulaire koffiebekers.

Meld je aan voor het bijwonen van de expo en finale

  Sustainable City Challenge 2023

  Data: 2 t/m 6 oktober 2023

  In samenwerking met: Hogeschool  Utrecht, Universiteit Utrecht, ROC Midden-Nederland, Gemeente Utrecht, Goedopweg, Green Office Hogeschool Utrecht, Green Office Universiteit Utrecht, CAB lab, MDT Utrecht en Utrecht Science Week

  Aanmelden t/m 22 september!

  Contact

  Utrecht Challenge Alliantie
  uca@hu.nl

  Recente challenges

  Sustainable City Challenge 22
  Sustainable City Challenge 21
  Living Apart Challenge 21
  Sustainable City Challenge 20
  Mobility Challenge 20
  Healthy Living Challenge 19