Sustainable Campus Challenge 2021

Hoe zorgen we voor een duurzamer en gezonder Utrecht Science Park?

Sustainable Campus Challenge 2021

Data: 4 tot en met 8 oktober 2021

In samenwerking met: SSH, programma Goed op Weg, Prinses Maxima Centrum, UMC Utrecht, RIVM, Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, ROC Midden-Nederland en Gemeente Utrecht.

Waarom deze challenge?

Het Utrecht Science Park is een van de drukste gebieden van de regio Utrecht. Tijdens de pandemie was er even rust, maar inmiddels stroomt het Park weer vol met bezoekers, studenten, medewerkers en patienten…naast de duizenden bewoners van het gebied.

Maar hoe zorgen we ervoor dat het gebied leefbaar blijft? Dat er een groene en gezonde omgeving is waar mensen elkaar ontmoeten, leren, werken, maar ook bewegen en ontspannen? En hoe zorgen we ervoor dat we de druk op het klimaat verminderen, dat we ook een duurzaam Park krijgen?

Hoog tijd om van je te laten horen. Hoe zou jij mensen willen verleiden duurzamer te reizen, meer te bewegen en bewuster te werken of studeren? Hoe zou een groener en duurzamer Utrecht Science Park er wat jou betreft uit mogen zien?

Je kiest tijdens deze challenge om te werken aan een van zes thema’s:

 • duurzame mobiliteit
 • een circulaire campus
 • energiezuiniger wonen
 • een vitalere campus
 • een groene, gezonde omgeving
 • sociaal welzijn

Meld je nu aan voor deze challenge,  om samen met andere studenten van Universiteit Utrecht, ROC Midden Nederland en Hogeschool Utrecht oplossingen te ontwerpen voor een gezondere en duurzamere campus.

Waarom jij?

We horen graag van jou hoe het Utrecht Science Park (USP) er in de toekomst uit zou moeten komen te zien. Wat heb jij nodig om prettig te studeren of zelf op het USP te wonen?  Hoe denk jij dat we mensen op het USP meer gelegenheid  kunnen  bieden om gezond en duurzaam te leven? En in wat voor stad wil jij later zelf graag wonen?

Waarom meedoen?

Tijdens deze challenge verken je met andere studenten en experts op wat voor manieren we gezonder en duurzamer kunnen leven, werken en studeren op het USP.

– Je werkt in een interdisciplinair team van studenten van UU, ROC MN en HU
– Je krijgt de laatste inzichten over gezondheid en duurzaamheid en leert meer over design thinking,  toekomstscenario’s en conceptontwikkeling
– Je werkt aan concrete duurzame en gezonde oplossingen, voor jezelf en voor anderen.

Wat is de uitkomst?

Aan het eind van de challenge presenteren jullie je ideeen aan de betrokken organisaties op en rond het Utrecht Science Park, zoals de Universiteit en de Gemeente, maar ook aan experts op het gebied van duurzaamheid en gezondheid van o.a. RIVM, Prinses Maxima Centrum en UMC Utrecht.

Met de meest waardevolle bruikbare ideeen gaan zij op zoek naar een manier om deze verder te brengen en uit te proberen.

Aanmelden voor deelname

Wil je meedoen met de Sustainable Campus Challenge 2021 (of heb je nog vragen) geef dat aan via het onderstaande formulier!

  Over de Sustainable Campus Challenge

  Met de Sustainable Campus Challenge dagen we studententeams uit om na de denken over een duurzamere en gezondere wereld en concrete oplossingen te bedenken die we nu al op het USP (Utrecht Science Park) kunnen gebruiken. Op het USP werken al veel organisaties aan deze thema’s, zoals het RIVM, UMC Utrecht, Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht.

  In 2020 vond de eerste editie van deze challenge plaats. Daarbij werken bijna 140 studenten toen aan oplossingen als pocket parks voor meer rust, een energiecampagne voor bewoners, CO2-bewustzijn voor reizigers en circulaire koffiebekers.

  Bekijk hiernaast de aftermovie van de Sustainable Campus Challenge 2020 voor een korte indruk wat er allemaal gebeurd tijdens een challenge.

  Sustainable Campus Challenge 2021

  Data: 4 tot en met 8 oktober 2021

  In samenwerking met: SSH, programma Goed op Weg, Prinses Maxima Centrum, UMC Utrecht, RIVM, Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, ROC Midden-Nederland en Gemeente Utrecht.

  Aanmelden tot 29 september!

  Contact

  Onze website is momenteel nog in ontwikkeling. Voor meer informatie:

  Utrecht Challenge Alliantie
  uca@hu.nl

  Recente challenges

  Living Apart Challenge 2021
  Sustainable Campus Challenge 2020
  Utrecht Mobility Challenge 2020
  Healthy Living Challenge 2019